Proef de sfeer van Noorwegen
Noorwegen
Hallingdal & Hemsedal- Hallingdal & Hemsedal

Hallingdal is een gebied in de provincie Buskerud. Het gebied wordt gekenmert door kleine dorpjes in een overweldigende natuur liggen. Vanaf Hallingdal kun je vrij makkelijk de fjorden bezoeken die wat westelijker liggen. Maar ook is Hallingdal de perfecte locatie voor een actieve vakantie. Georganiseerde trips met paarden, fietsen, of te voet behoren tot de mogelijkheden. Een andere activiteit is vissen, in Hallingdal wordt vooral op forel gevist. Visvergunnignen zijn te verkrijgen in lokale winkels. Ook kun je een cursus vliegvissen volgen.

Een van de bekendste dorpen in Hallingdal is Hemsedal. Hemsedal is namelijk een van de grootste skigebieden van Noorwegen. En staat in de winter garant voor een heerlijke ski-vakantie voor verschillende niveaus en voor een beruchte après ski. Echter, ook in de zomer heeft Hemsedal van alles te bieden. Naast een bezoek aan nabij gelegen fjorden kun je in Hemsedal heerlijk paardrijden, fietsen, wandelen en golfen (9 holes). Je kunt tijdens een actieve tocht talloze beekjes en watervallen bewonderen, vaak uitmondend in een bergmeer.


Accommodaties Hallingdal & Hemsedal

Stavn Camping

De kleine gezellige camping ligt prachtig gelegen in de bosrijke omgeving van Stavn (Flå). Stavn Camping is een goed uitgangspunt om te ondernemen en te genieten van de rust en de natuur.