Proef de sfeer van Noorwegen
Noorwegen
Noorse Fjorden- Norske Fjorder

Een fjord is een zeearm, het water wat er doorstroomt is daarom zout. Als je aan de Noorse natuur denkt, dan zie je de fjorden voor je: het blauwe water waaruit steile bergen rijzen. Waneer je in deze gebieden wandelt dan wisselen weidse vergezichten zich af met prachtige beboste hellingen of rotspartijen. De bekendste (en langste) Noorse fjorden bevinden zich in het zuidwesten van Noorwegen.

De Sognefjord is met 200 kilometer ’s de op één na langste fjord van de wereld en de langste fjord van Noorwegen. Het is een zeer diepe fjord, die landinwaarts reikt tot de hoogste bergen van Noorwegen. Het landschap dat de fjord omgeeft is zeer contrastrijk. Schrille rotsen, groene heuvels, blauwe gletsjers en eindeloos water kenmerken het gebied.

Noorwegen heeft vele betoverende plekken, en vele prachtige natuurparken. De ‚Äėtuin‚Äôvan Noorwegen is de Hardangerfjord, waar u in een zeer rustige omgeving het rotsachtige fjordenlandschap kunt bewonderen. De natuur is de belangrijkste attractie van dit fjordengebied. Je kunt er eigenlijk alles vinden wat Noorwegen zo betoverend maakt; watervallen, gletsjers, rotsen en uitgeslepen smalle zeearmen, bossen en prachtige uitzichten. Vanuit Bergen is dit gebied gemakkelijk te bereiken.