Proef de sfeer van Noorwegen
Noorwegen
Lofoten- Lofoten

Noren zijn, net als Nederlanders, een volk wat van reizen houdt. Maar ondanks al het reizen zijn de Noren het unaniem eens als het om de mooiste plek ter wereld gaat: de Lofoten. Dit stukje (redelijk koude) paradijs op aarde is niet gemakkelijk te bereiken. Het is een lange reis met de auto, trein en/of boot, maar een onvergetelijk avontuur.

De Lofoten ontwikkelt zich steeds meer tot een populaire toeristische bestemming in Noorwegen. De bewoners van de eilanden weten wel een mix te behouden tussen het toerisme en hun traditionele economie, de visvangst. De vissers varen uit in de winter om op o.a. kabeljauw te vissen. In de zomer kunt u met hen de wateren van de archipel verkennen.

De natuur is "Noord-Atlantisch" in optima forma. Prachtige rotsformaties en bergen reizen op uit de zee. Hierdoor zijn schitterende baaien ontstaan. De rotsen worden bewoond door papagaaiduikers en de zee is rijk aan walvissoorten. Zoals overal in Noorwegen is hier wildkamperen toegestaan. Je kunt het eiland onder andere bereiken via een ferry tussen Bodö en Röst. Ook in de winter zijn de Lofoten mooi en kunt u er bijvoorbeeld zeer avontuurlijk skien.